top of page
Compost Vermeir

Lavastenen: bodembedekker - bodemverbeteraar

Lavasteen als bodembedekker is een opkomende trend. Het elegante alternatief voor boomschors neemt, dankzij z’n porositeit, snel water op en geeft dit dan bij droogte langzaam af.

Lavakorrels zijn heel luchtig en poreus, uitstekend als bodembedekker bij planten die minder goed vochtige grond verdragen, zoals buxus, taxus, vaste planten en kruiden,….

Ze zijn ook ideaal als bodemverbeteraar. De stenen verluchten op een bijzonder sterke manier de zware vochtige grond, en dit voor meerdere jaren. 

In het buitenland zijn lavastenen al goed ingeburgerd, wij bij Compost Vermeir bieden u graag ook deze mogelijkheid hier in Vlaanderen.

We bieden vooral deze 2 fracties aan:

3/8 mm

Deze is vooral zeer goed voor bij aanplantingen, rechtstreeks in de plantput te vermengen (geeft extra broodnodige mineralen aan de plant)

8/16 mm

Dit is vooral een alternatieve schorsvervanger. Dit is een poreus gesteente en kan ook ook vocht opslaan dit om het waterhuishouding van de plant te regelen (net als bij schors). Ook sluit het de grond van directe blootstelling aan zuurstof af waardoor onkruidgroei wordt gehinderd. Het heeft net als schors een decoratieve eigenschap en is bruin van kleur. Het blijft aangezien het een gesteente is ook zeer lang liggen, en de licht verzurende werking is hier volledig uitgesloten.

Nóg grovere fracties zijn te verkrijgen op aanvraag (voor bvb. biofilters of het vullen van schanskorven).

Lava weegt 1,2 ton/m³.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Lavastenen & lavakorrels zijn de ideale bodembedekker en bodemverbeteraar.

COMPOST VERMEIR

Dé specialist in boomschors, alle soorten compost (groencompost, mengcompost, champost), turf, potgrond, biofilters & lavastenen. We brengen alles tot bij u in heel Oost-Vlaanderen, Antwerpen & Vlaams-Brabant.

bottom of page